”Täällä jokainen saa rentoutua”

Ravintolapäällikkömme Henna Kokkonen hoitaa juoksevia asioita, mutta kohtaat hänet myös ovella tai pöytäsi äärellä. Paras kiitos on iloinen asiakas.

”Lapsuudestani mieleeni ovat jääneet erityisesti mummolareissut, joiden aikana söin vatsani täyteen tuoretta pullaa ja marjapiirakkaa. Lukioikäisenä kävin ystävieni kanssa usein paikallisessa ravintolassa, jossa tarjoiltiin pihviä ja texmex-ruokaa. Samassa ravintolassa kävin myös perheeni ja sukuni kanssa, jos oli aihetta juhlaan. Pienessä kaupungissa ei siihen aikaan juuri ollut elävää ruoka- ja ravintolakulttuuria. Nykyisin ravintolakulttuuri on onneksi jo paljon värikkäämpää!

Lukion jälkeen ystäväni heitti, että mennäänkö Henna opiskelemaan ravintola-alaa. Se ei tuntunut hullumalta ajatukselta. Hän lähti kokkipuolelle ja minä tarjoilijalinjalle. Koin alan heti omakseni. Opiskeluaikanani olin tarjoilijaharjoittelussa suomalaisessa hotelliketjussa Pietarissa saakka. Rohkeuteni kasvoi. Selvisin, vaikka en puhunut kuin muutaman sanan venäjää.    

Meillä Nudessa on rento ja kotoisa ilmapiiri sekä aivan mahtava, noin kymmenen hengen työporukka. Siksi minun ei tarvinnut kauan miettiä, kun sain puhelun vapaasta ravintolapäällikön pestistä toukokuussa 2020. Olen aikaisemmin työskennellyt muun muassa vuoropäällikkönä Olo Groupin ravintola Emossa.

Haluan kehittyä koko ajan paremmaksi esimieheksi. Nuden ravintolapäällikkönä olen ajan tasalla kaikista ravintolaamme liittyvistä asioista. Hoidan juoksevia asioita toimistossa, mutta palvelen myös vieraitamme ovella ja pöydissä. Olen aina ajatellut, että tittelistään huolimatta esimies voi tehdä samaa työtä kuin alaisensa.

Teemme hyvää street food -ruokaa rennolla otteella. Poimimme annoksiimme makuja ympäri maailman. Kun uusia annoksia tulee listalle, maistamme niitä yhdessä keittiön kanssa. Etsimme myös samalla sopivan juomayhdistelmän ruokiin.

Porukkamme on parhaimmillaan, kun ilta on tavallista vilkkaampi. Tuemme ja autamme toisiamme. Tarvittaessa keittiön henkilökunta jeesaa salin puolella ja kaataa esimerkiksi asiakkaille viiniä.

Pieni kiire on hyvästä. Silloin välittyy aito tekemisen meininki ja illan päätteeksi on hyvällä tavalla kaiken antanut olo.

Suomalainen palvelukulttuuri on mielestäni viime vuosien aikana rentoutunut. Ravintola voi olla laadukas, mutta samalla myös leikkisä ja viihtyisä. Haluamme tarjota asiakkaillemme ”vau”-kokemuksia ja yllätyksellisyyttä, oli kyse sitten viinin ja ruuan yhdistämisestä tai siitä, että ilta on sujunut alusta loppuun yli odotusten.

Meillä voi olla kuin kotonaan ilman ylimääräistä jäykistelyä, ja tänne voi pistäytyä pikaisesti lounaalle tai saapua ajan kanssa isommalla porukalla. Täällä jokainen saa rentoutua.

Kun asiakas tulee ravintolaamme, viihtyy ja halaa lähtiessään, kehoni valtaa lämmin tunne. Paras kiitoksemme on tyytyväinen asiakas.

Nähdään taas,”

Ravintolapäällikkö Henna Kokkonen